Maison Matcha Recept
Strawberry Matcha Latte met Havermelk
Fris en elegant: aardbeienpuree, romige havermelk en ceremonial matcha in lagen.
Ingrediënten (voor 1 glas)
- 1 tl Maison Matcha Ceremonial Grade matcha
- 60 ml heet water (80 °C)
- 150 ml havermelk (gekoeld)
- 100 g verse aardbeien
- 1 el honing of agavesiroop
- IJsblokjes
Bereidingswijze
- Aardbeienpuree maken: Blend aardbeien met honing tot een gladde saus.
- Matcha bereiden: Zeef de matcha, voeg heet water toe en klop schuimig. Laat iets afkoelen.
- Glas vullen: Doe ijsblokjes in een hoog dubbelwandig glas.
- Melk toevoegen: Schenk de havermelk over de aardbeienpuree.
- Matcha toevoegen: Giet de matcha langzaam bovenop voor mooie lagen; maak desgewenst een swirl.
Maison Matcha Tip: Gebruik rijpe aardbeien en ijskoude havermelk voor het mooiste kleurcontrast.